Website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Aart Boer


Het werk van Aart Boer is spannend. In ogenschijnlijke abstracties, opgebouwd uit toevalligheden, zitten allerhande betekenende delen verborgen.
Het lijkt de omgekeerde wereld. Is het meestal zo dat het herkenbare zich opdringt om op ons netvlies te willen zitten, in dit werk brengt geduldig kijken en nog eens kijken uiteindelijk, en dat steeds weer opnieuw, fascinerende vormen aan het licht.
De schilderijen verleiden de kijker dan ook om te projecteren. Je gaat vanzelf dingen zien die je erin wilt zien, zonder dat het je lukt het schilderij een bepaalde betekenis op te dringen.

Ook in werk van jaren geleden lijkt het soms alsof wat wordt weergegeven zich met de tijd en de kijker mee verandert.
Vrijwel alle werken zijn warm. Zelfs zonder directe verwijzingen wordt lust wakker gemaakt. Je voelt dat de schilder moet hebben genoten bij elke penseelstreek.Aart Boer, "Zonder titel"
Aart Boer, "Zonder Titel"
45 x 65 cm; olieverf

Hoewel geen kleur of vorm verwijst naar somberte of zwaarmoedigheid is het werk krachtig, het staat.
De lichte kleuren zijn opbeurend en herinneren aan "de draaglijke lichtheid van het bestaan", als weldaad en verademing.

Het is werk waar je niet op uitgekeken raakt, alsof het om een onbedoelde zoekplaat gaat. Een weergave van een werkelijkheid vol intuïtie, vol beweging, vol essentie.Aart Boer, "Ultra sahara"
Aart Boer, "Ultra Sahara"
80 x 66 cm; olieverf

Aart Boer, "Jonas moet ook ergens zijn" Expositie:

Van 26 februari t/m 29 maart 2012 exposeerden Aart Boer (schilderijen) uit Heelsum, Gerrie Ploeg (beelden) uit Ede en Anneke Bruin (sieraden) uit Amsterdam in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.
De opening was op zondag 26 februari om 16.00 uur.

Voorbeeld in Kunstagenda 2013