Naar de website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Hanke Cannegieter


Jaren geleden is Hanke voor het eerst begonnen met etsen, vanaf dat moment is zij erdoor gegrepen.
Tevens heeft het een spiegelend "denkeffect" in haar dagelijks leven veroorzaakt. Dat komt omdat de afdruk van een ets altijd spiegelbeeldig is aan het plaatje zelf. Je ziet pas of het inderdaad zo geworden is als bedoeld, na het afdrukken van het plaatje. Verrassend andersom.
Zagen, vijlen, schuren, de plaat poetsen, tekenen, in het zuur liggen, in-inkten, afslaan, afdrukken, allemaal handelingen die verricht moeten worden om haar gedachten op papier te zetten.

De etsen die Hanke maakt gaan over verschillende onderwerpen die haar bezig houden: de ene keer is de prent voorzien van een korte tekst die aan een haiku doet denken, ets en tekst vormen een geheel; de andere keer is zij bezig om een 3-dimensionaal servies 2-dimensionaal op de plaat vast te leggen. Weer een andere keer wil zij een gebouw verwerken in een theepot of melkkan.


3 etsen van Hanke Cannegieter

Hanke Cannegieter, "Duivendaal"
"Duivendaal"
50 x 40 cm
Hanke Cannegieter, "Theekoepeltheepot"
"Theekoepeltheepot"
50 x 40 cm
Hanke Cannegieter, "Nudenoord"
"Nudenoord"
50 x 40 cm

 

Etsen, zij kan niet meer zonder; het is een combinatie van heel geconcentreerd een gedachte bundelen, de plaat poetsen en vieze handen krijgen.

Met een vaste kern etst Hanke gezamenlijk een dag in de week. Ze exposeren ook als groep onder de naam WEG (Wageningse Ets Groep).

Zie ook de speciale aanbieding op de pagina Kunstcadeau.

 

Hanke Cannegieter, "Schaal met zicht op Wageningen" Expositie:

Kunst bij Vreemde Streken, 1e Kloostersteeg 3 te Wageningen:
Van 29 februari tot 1 juni 2012 is er een expositie met etsen van Hanke Cannegieter bij Vreemde Streken.

In de maand mei 2008 was er een expositie met Hanke Cannegieter (etsen), Ans van der Zweep (etsen), Hanneke van den Bergh (beelden) en Yvonne van Woggelum (schilderijen) in de Kommunale Galerie Mörfelden-Walldorf (In der Empore der Stadthalle, Waldstrasse 100).
De Vernissage was op vrijdag 9 mei (Europatag) om 18.30 uur en de Finissage op zondag 1 juni ook om 18.30 uur.

Klik hier voor de foto's van deze opening.