website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Nikolaj Dielemans

 

Het werk van Nikolaj laat zich vooral lezen als abstracte vertellingen dan wel voorstellingen, die merendeels poŽtisch van sfeer zijn. De ene keer op de voorgrond, dan weer naar de achtergrond; maar wel altijd ruimte latend voor interpretaties. In die abstracties is ook weer een zekere mate van herkenbaarheid zichtbaar. Zijn werk heeft een grote gelaagdheid, zowel in kleur, materie als in de verbeelding.Nikolaj Dielemans, "Poet"
Nikolaj Dielemans, "Poet"
80 x 80 cm; acryl op doek

 

Nikolaj heeft een fascinatie voor structuren en texturen, die door de specifieke betekenisverlening een nieuwe werkelijkheid vormt; vaak in een voortdurende beweging, doch ook wel weer verstild. De basis van zijn schilderijen is veelal een ruimtelijk kader waarbinnen de voorstelling plaats vindt.Nikolaj Dielemans, "Structure"
Nikolaj Dielemans, "Structure"
100 x 100 cm; acryl op doek

 

Nikolaj Dielemans, "glazen wand met ontwerp van Nikolaj Dielemans"
Nikolaj Dielemans, "LandschapspoŽzie"
Ontwerp van Nikolaj Dielemans op een glazen wand

 

Expositie 2019

Van 3 februari - 31 maart 2019 is er een expositie van Nikolaj Dielemans (schilderijen) uit Schiedam en Fieke Hordijk (beelden en sieraden) uit Zoetermeer in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.
De Vernissage is op zondag 3 februari om 16:00 uur.

Expositie geweest

Van 19 januari t/m 16 februari 2014 was er een expositie van Nikolaj Dielemans (schilderijen) uit Schiedam en Josť van den Tweel (keramiek) uit Nijkerkerveen in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

Jelle de Gruyter opende deze tentoonstelling op zondag 19 januari 2014 om 16:00 uur.
Presentatie is op YouTube te zien.

Voorbeelden in Kunstagenda 2002, 2009, 2012, 2015 en 2017