web-site van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Yvonne Evers

 

In haar schilderijen en tekeningen maakt zij gebruik van acryl-olieverf, krijt, kleurpotloden, collagetechnieken en fotomanipulaties.
Daarnaast is zij actief met decors, raamdecoraties, textiel en houten figuren.
Haar werk ontwikkelt zich voortdurend aan de hand van thema's.
Aanvankelijk waren dit bloemen en vissen, veelal decoratief en vereenvoudigd gebruikt, waarbij met name de kleur en de vorm op de voorgrond stonden.

 

Yvonne Evers, fragment van "Binnenblik"
Yvonne Evers, fragment van "Binnenblik"
origineel werk 65 x 50 cm; mixed media

Haar portretten zijn ontleend aan media en wereldnieuws. Er wordt gebruik gemaakt van collage-technieken en een soberder kleurgebruik dan in eerder werk.
In het verhaal staat meer de sfeer en de beleving van de personages centraal. In tegenstelling tot het zonnige vroege werk, is de sfeer mysterieuzer en dieper.

 

Met haar schilderijen wil Yvonne haar verwondering over de natuur laten zien. De natuur kan mooi, duister en ongrijpbaar zijn en is altijd aan verandering onderhevig.
Steeds opnieuw word je geconfronteerd met het proces van vergankelijkheid, met groeien, bloeien en sterven. Zij creŰert een eigen stukje wereld. Vaak heeft mijn werk een mysterieuze sfeer. Het kan heel licht en kleurrijk zijn, of juist ingetogen, maar ook donker en dreigend.

 

Yvonne Evers  "Avond"
Yvonne Evers, "Avond"
100 x 100 cm; mixed media

 

Planten, bloemen en allerlei vormen in de natuur trekken Yvonne ook aan. Door al die kleuren en organische vormen laat zij zich inspireren. In de afgelopen jaren is Yvonne Evers figuratief en abstract gaan werken.

 

Yvonne Evers, "Vierluik vaas "
Yvonne Evers, "Vierluik vaas"
4 x 20 x 20 cm; mixed media

 

Expositie

21 Februari - 3 april 2016: Yvonne Evers (schilderijen) uit Arnhem en een Moza´ekproject (met o.a Ingeborg Leeftink en Jacqueline Lincewicz) uit Wageningen in galerie Het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.
De Vernissage is op zondag 21 februari om 16:00 uur.
De Finissage is op 3 april van 14:00 - 16:00 uur.

Van 24 augustus t/m 8 september 2013 was er een expositie met 'Vrouwen van Rijn' (Ingeborg Leeftink, Thea Vos, Anja van Rennes, Yvonne Evers en Petra de Vree) in de Kommunale Galerie Mörfelden-Walldorf (In der Empore der Stadthalle, Waldstrasse 100).
De Vernissage is op zaterdag 24 augustus en de Finissage op zondag 8 september.

Van 4 maart t/m 9 april 2007 was er een expositie van Ineke Schippers (keramiek) uit Wageningen, Yvonne Evers (schilderijen) uit Arnhem en Marieke Peters (sieraden) uit Arnhem in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

Klik hier voor de foto's van de opening.

 

Voorbeeld in Kunstagenda 2006, 2014 en 2017