website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Fieke Hordijk - Alles is beweging

 

Kunst is wat mensen maken volgens hun eigen idee en visie. Eigen idee en visie, omgezet in een eigen vorm. Of dit nu theater, muziek of beeldende kunst betreft. Zelf werkt Fieke haar hele leven al in drie dimensionale vormen. Daar gaat haar voorkeur naar uit, maar zij is net zo betrokken bij alle andere vormen van individuele expressie.
Niet alleen het eindresultaat is belangrijk, maar ook het hele creatieve proces dat daaraan vooraf gaat. Zij houdt ervan om iets te maken, je streeft ergens naar, je zoekt naar de juiste vorm. Dat hele proces is boeiend.Fieke Hordijk, "Take five"
Fieke Hordijk, "Take Five"
63 cm hoog; koper, rvs en hardsteen

 

Fieke is altijd ge´nteresseerd geweest in vormen en materialen. Haar uitdaging is: met zo weinig mogelijk, zoveel mogelijk tonen. Dat doet zij sinds zij kennis maakte met het Russisch constructivisme, daarna is Fieke gaan minimaliseren. Lijn en ruimte werden haar belangrijkste beeldaspecten. Daar is zij nog steeds mee bezig, telkens weer met een ander uitganspunt. Zij probeert nog altijd nieuwe vormen te vinden. Met lijn en ruimte wil zij beweging suggereren. Alles wat mensen doen is immers van korte duur, alles is tijdelijk, alles is beweging.Fieke Hordijk, "Denkend aan Holland"
Fieke Hordijk, "Denkend aan Holland"
65 cm hoogte; messing en koper

 

De harde, stugge materialen waar Fieke mee werkt, impliceren dat je lang met een werk bezig bent. Het vereist ook bijzondere technieken, daar experimenteert zij mee. Fieke is al heel lang bezig met het doen van proeven met zuren en oxiden op metaal. Zij vindt de natuurlijke kleuren die ontstaan op metaal erg fascinerend, buiten dat de kleur van het materiaal zelf ook een belangrijke kleur speelt. Zij heeft zelf technieken ontwikkeld om hiervan gebruik te maken.
Een beeld spreekt altijd tot de verbeelding, tot ieders verbeelding, hoe beperkt ook.
Fieke hoopt dat schoonheid en kunst mensen kunnen verbinden. Maar zij is geen wereldverbeteraar, haar werk heeft geen boodschap. Fieke maakt haar werk omdat zij dat wil, noem het een drang!Expositie 2019

Van 3 februari - 31 maart 2019 is er een expositie van Nikolaj Dielemans (schilderijen) uit Schiedam en (beelden en sieraden) uit Zoetermeer in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.
De Vernissage is op zondag 3 februari om 16:00 uur.