Website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Frans Janssen

 


Frans Janssen volgde op de Vakschool Schoonhoven de opleidingen Goud- en Zilversmeden (1988). Hij is, ondanks zijn traditionele opleiding, altijd ge´nteresseerd geweest in design en beeldende kunst in relatie tot het sieraad.

Frans Janssen, "Feestring"
Frans Janssen, "Feestring"
Ring; 18 k geelgoud, tantalium, witte parels en een grijze parel


10 Jaar lang tot 2005 had Frans, met Jacobien Slegers, het sieradenbedrijf Merling. Hij leverde aan galeries en winkels, exposeerde onder eigen naam en werkte direct in opdracht vanuit eigen atelier.
Hij was genomineerd voor de Nederlandse Ontwerp Wedstrijd 03 met de ring 'Theatre Antique Orange 21-10-02'.

Frans Janssen, "Theatre Antique Orange"
Frans Janssen, "Theatre Antique Orange"
Ring, 18 k geelgoud


In de Designselectie 03 is opgenomen: 7 paar oorsieraden en een display (Merling).

Frans Janssen, "oorringen"
Frans Janssen, "Oorringen"
7 Paar oorsieraden (Merling, i.s.m. Jacobien Slegers) 14 k geelgoud met display (MDF en horlogeglazen)


Kijk voor de mooie Merling oorsieraden van Frans ook eens bij Kunstcadeau.

Hij won de derde prijs in de wedstrijd “Ontwerp de ideale atelierwoning” (samen met Marcel Doorduin). Sinds 2005 is Frans werkzaam in zijn eigen atelier en legt hij zich nu toe op unica.
Frans maakt regelmatig uitstapjes naar andere disciplines. In het najaar van 2007 en het voorjaar 2008 hangen er drie grote fotopanelen op de gevel van zijn woning en dat van zijn buren in Arnhem. Hij maakte voorstellen voor beelden aan de rivier (Bakens aan het Water) en een ontwerp voor een burgemeestersketting.

 

Van 28 september - 9 november 2008: Arjan Moscoviter (schilderijen) uit Arnhem, Leny van Elk (werken op papier) uit Leur, Frans Janssen (sieraden) uit Arnhem en Liesbeth Bos (keramiek) uit Delfgauw exposeerden in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

Klik hier voor de foto's van deze opening.