Website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Janet Klok, Sparkle* sieradenatelier


Janet Klok (1966) uit Assen is een echte autodidact, ze heeft economie gestudeerd en jarenlang in de bankwereld gewerkt. Het maken van sieraden heeft haar altijd gefascineerd, als klein meisje maakte ze al sieraden samen met vriendinnetjes. Tegenwoordig ontwerpt ze sieraden voor haar eigen sieradenatelier Sparkle*.

De sieraden van Janet kenmerken zich door eenvoud en draagbaarheid. Zij vindt dat de combinatie van de verschillende materialen het ontwerp uniek moet maken.
De slogan van Sparkle* spreekt dan ook voor zich:
Handmade design jewellery bij Sparkle*, dare to be unique!

Janet Klok, Ketting
Janet Klok, "Ketting"
Ketting van matte onyx met zilver en een bijzonder stuk paars/roze agaath afgewerkt met een zilveren sluiting

Haar grote inspiratiebronnen zijn haar reizen naar alle delen van de wereld. Het tekenboek en bijbehorende foto’s zorgen altijd weer voor genoeg ideeŽn en ontwerpen, maar toch ontstaat het uiteindelijke sieraad aan de werkbank.
Haar sieraden worden ondertussen gedragen door liefhebbers in binnen- en buitenland, regelmatig exposeert ze bij diverse galeries en daarnaast neemt ze deel aan diverse kunstevenementen in het gehele land.

Janet Klok, Ketting
Janet Klok, "Ketting"
De steen is een agaath met zowel ruwe als gepolijste stukken
gecombineerd met grote stukken zilver en rubber

Janet Klok, Rubberen armband met blauw/witte agaath Van 7 maart t/m 5 april 2010 exposeerden Barbara van der Kruk (schilderijen) uit Aerdenhout, Ilse de Vries (glaskunst) uit Wageningen en Janet Klok (sieraden) uit Assen in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.