web-site van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Jacqueline Lincewicz

 

Jacqueline maakt moza´eken sinds 2005, vanaf 2007 in eigen atelier Mozajac, waar ook ruimte is voor een beperkt aantal mensen om het moza´eken te leren. Jacqueline heeft oorspronkelijk modevormgeving gestudeerd op de kunstacademie. Precisie, kleurgevoel en een goede afwerking zijn haar niet vreemd.
Aanvankelijk werkte Jacqueline eerst met alleen keramische wandtegels in allerlei kleuren, die geknipt worden met de moza´ektang. Maar sinds 2011 zijn daar steeds meer objecten, kralen, stukjes glas of spiegel, etc. bij gekomen. Er valt dus veel te zien.Jacqueline Lincewicz, "Falcon"
Jacqueline Lincewicz, "Falcon"
ca. 55 x 55 cm; moza´ek

 

Sinds 2011 maakt zij hoofdzakelijk moza´ek-schilderijen en decoratieve moza´ek-stenen.
Dit, meestal in de vorm van een eigen project, waarbij een serie moza´ek-schilderijen wordt gemaakt, met bij elk schilderij een bijbehorende moza´ek-steen. Deze steen wordt een "Piece-of-dropping-Art", wat betekent dat zij hem weggeeft.
Met een geplastificeerd kaartje om de steen gebonden met informatie, wordt deze steen ergens in Nederland neergelegd voor de eerlijke vinder. Zij hoopt daarmee mensen te verrassen, blij te maken, en misschien ook wat 'oog voor detail' bij te brengen."Mensen kijken zo vaak over dingen heen!"


Jacqueline Lincewicz, "Mantel der Liefde"
Jacqueline Lincewicz, "Mantel der Liefde"
tweeluik 40x90/40x90 cm; moza´ek

 

Jacqueline bewerkt ook, los van haar schilderijen, stenen in allerlei maten met moza´ek, welke gewoon te koop zijn.
Over haar droppingen en over de reacties en haar bevindingen houdt Jacqueline een blog bij op internet. Zo hoort er bij elk moza´ek-schilderij als het ware een verhaal.

 

Jacqueline Lincewicz, "Dropping Art"
Jacqueline Lincewicz, "Dropping Art"
moza´ek

 

Expositie 2016

21 Februari - 3 april 2016: Yvonne Evers (schilderijen) uit Arnhem en een Moza´ekproject (met o.a Ingeborg Leeftink en Jacqueline Lincewicz) uit Wageningen in galerie Het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.
De Vernissage is op zondag 21 februari om 16:00 uur.
De Finissage is op 3 april van 14:00 - 16:00 uur.