Website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

José van Loon

 

Het werk van José van Loon is veelal gebaseerd op zelfgemaakte kantachtige stoffen. Dit doet zij met behulp van water oplosbare stof, naaigarens en eventuele toevoegingen als zijde. Zij maakt eerst zelf een patroon en vormt de gemaakte kantachtige stoffen dan om tot kleine drie dimensionale werkstukjes.

 

José van Loon"Onderzoeksproject;
José van Loon, "Boekrol"
zijde, naaigaren, laboratoriumglaswerk, 2016; installatie

 

José van Loon toont haar werk in, onder en achter glas. Deels doet dit denken aan de vroegere 'scheepjes-in-de-fles', ook hier wordt het werk door flessenhals geschoven, om vervolgens weer in model te worden gebracht.

 

José van Loon"Onderzoeksproject;
José van Loon, "Onderzoeksproject, object 81"
glansgaren en zijde in laboratoriumglaswerk, 2016

 

Haar werk geeft uitdrukking aan woorden als: tactiel, aaibaar, schoonheid van het detail en kwetsbaarheid versus kracht. Het werk oogt zeer poëtisch, maar heeft een diepere betekenis, die tot nadenken stemt. Uitgangspunt is de mens. Jose van Loon keert het binnenste buiten, het wezenlijk wordt omgezet tot een symbool, dat één ieder voor zichzelf kan vertalen naar een nieuw binnenste.

 

José van Loon"Vervloeien"
José van Loon, "Vervloeien"
20 x 20 cm; glansgaren op vilt + schilderdoek

 

Expositie:

8 Oktober - 19 november 2017: Piet Zegveld (schilderijen) uit Renkum en José van Loon (textielkunst) uit Bennekom exposeren in galerie Het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

De Vernissage is op 8 oktober. Jelle de Gruyter opent deze expositie om 16:00 uur.

Op zondag 22 oktober is de vertelmiddag van Eva Luna in Het Koetshuis. Deze middag begint om 15:30 uur en eindigt omstreeks 17:00 uur.

De Finissage is op 19 november van 13:00 - 15:00 uur.
Aansluitend is de vertelmiddag van Eva Luna in Het Koetshuis. Deze middag begint om 15:30 uur en eindigt omstreeks 17:00 uur.

Expositie geweest:

Van 1 maart t/m 6 april 2015 exposeren Lia Stouten en José van Loon beiden uit Bennekom in Galerie het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.
De opening is op zondag 1 maart om 16:00 uur.

Voorbeeld in Kunstagenda 2016