Klik hier voor de website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Lieuwke Loth

 

Lieuwke Loth heeft haar opleiding gevolgd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Na haar academietijd heeft ze zich toegelegd op ruimtelijk werk en het oude ambacht bronsgieten.

Beelden zijn echt tastbaar, ze krijgen een eigen ziel en persoonlijkheid. Lieuwke vindt het bijzonder een vak uit te oefenen dat vele eeuwen geleden ook al bestond. Bij het ambacht bronsgieten zijn aarde, lucht, vuur en water onmisbare elementen. Ook in haar driedimensionale en tweedimensionale werk spelen deze elementen een belangrijke rol.

 

 

Lieuwke Loth,"Konya"
Lieuwke Loth, "Konya"
50 x 65 cm; Dibond

 

Krachtige lijnvoering en helder kleurgebruik zijn kenmerkend voor haar tweedimensionale werk. Het spelen met kleur en het laten stromen van de energie is waar ze zich door laat leiden. Ook bij dit creatieve proces gaat ze op intu´tieve wijze te werk. Als Lieuwke met haar tekenpen werkt, laat ze vanuit het onderbewuste de lijntekeningen stromen, vaak zitten ze vol symboliek en verhaal. In de beweging op het vlak is ze juist ook op zoek naar de harmonie tussen kleuren en vormen. De laatste jaren laat ze zich inspireren door de energie van de plek waar ze is, zo zijn er werken ontstaan in Oezbekistan, Turkije en Spanje. Ze geniet zelf van de beweging, de lichtheid en de helderheid van de kleuren.

 

Lieuwke Loth,"Groei 1"
Lieuwke Loth, "Groei 1"
80 x 60 cm; Acryl

Lieuwke Loth,"Groei 3"
Lieuwke Loth, "Groei 3"
80 x 60 cm; Acryl

 

 

Het oermateriaal brons past goed bij haar primitieve vormentaal. De beelden giet ze zelf.
Lieuwke heeft een intu´tieve en expressieve werkwijze waardoor speelse en poŰtische beelden ontstaan die direct communiceren met de toeschouwer.

 

Lieuwke Loth, "Krachtvrouw"
Lieuwke Loth, "Krachtvrouw; dansend het leven in"
17 x 10 x 3 cm; brons

Lieuwke Loth, "Maanvrouw"
Lieuwke Loth, "Maanvrouw"
16 x 5 x 6 cm; brons

 

Van 16 januari t/m 20 februari 2011 was er een expositie van Jolanda Verstegen (schilderijen) uit Arnhem en Lieuwke Loth (beelden) uit Nijmegen in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.
De opening is op zondag 16 januari 2011 om 16.00 uur.

Hier zijn foto's van de expositie te zien.

Voorbeeld in Kunstagenda 2011