web-site van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Scarabesque - Ingeborg Leeftink

 

Ingeborg Leeftink heeft een grafische vakopleiding gedaan en daarna de kunstacademie gevolgd. Ingeborg werkt als beeldend kunstenaar en geeft daarnaast onder andere creatieve workshops gericht op teambuilding en samenwerking voor werknemers van (grote) bedrijven.
Met tegels, een tang, wat lijm en voegmiddel en veel, heel veel geduld kun je ook 'schilderen'. Naast het zelf als kunstenaar werken geeft zij ook workshops en creatieve evenementen (in een team onder de naam Scarabesque). Scarabesque maakt moza´eken en begeleidt mensen, bijvoorbeeld van een bedrijf, bij het maken van het moza´ek en de afwerking ervan.Scarabesque, "Entomologie"
Scarabesque, "Paneel Entomologie"
80 x 240 cm; moza´ek

 

Moza´ek is ÚÚn van de oudste kunstvormen. En nog steeds boet het niets aan kracht in. Een moza´ek blijft tot in lengte der dagen zijn charme behouden. Dat komt door het materiaal, de lichtbreking, de kleuren en de ritmes van de steentjes.
Met moza´ek zijn prachtige afbeeldingen te maken, die naast sfeervol ook bijzonder duurzaam zijn. Daarbij kan Scarabesque moza´eken maken op panelen, zodat ze verplaatsbaar zijn of op wanden, als blijvende decoratie. Maar ook een gemoza´ekte bank, tafel of zitelement behoort tot de mogelijkheden. Hieronder ziet u een romantische sofa.


Scarabesque, "Rozensofa"
Scarabesque, "Rozensofa"
ca 71 x 224 x 70 cm; moza´ek

 

Naast dat zij moza´ekprojecten voor u uit kunnen voeren, is het ook mogelijk het in te zetten als team-building evenement. In dat geval maken zij een ontwerp en voert u het ľ onder begeleiding - in korte tijd uit. Met zĺn allen, iedereen draagt zijn steentje bij.
Een voorbeeld van zoĺn project is onderstaand moza´ekbankje. Er zijn 2 bankjes gemaakt in een lange ochtend, met ruim 50 personen. De moza´eken verwerkt Scarabesque later op de banken. Zo ontstaat een bijzonder object waar ľ in dit geval ľ het verhaal van het bedrijf op is gemoza´ekt.
Scarabesque verwerkt overigens geen moza´eken op vloeren.

 

Scarabesque, "Tafeltjes"
Scarabesque, "Tafeltjes voor Visioen Wageningen"
50 x 50 x 52 cm; mmoza´ek, hout, glas en chroom

Wilt u een indruk krijgen van dit bijzondere werkstuk gemaakt door Ingeborg Leeftink voor 'Visioen Wageningen' in 2013 en het verhaal er om heen:
Lees dan de beschrijving van Ingeborg hier.
En natuurlijk ook te zien bij de tentoonstelling in 2016.

 

Expositie 2016

21 Februari - 3 april 2016: Yvonne Evers (schilderijen) uit Arnhem en een Moza´ekproject (met o.a Ingeborg Leeftink en Jacqueline Lincewicz) uit Wageningen in galerie Het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.
De Vernissage is op zondag 21 februari om 16:00 uur.
De Finissage is op 3 april van 14:00 - 16:00 uur.