Website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Jenny Olde Monnikhof

 

Al vele jaren maakt Jenny Olde Monnikhof kleurrijke beelden met een eigen beeldtaal en lijnenspel. Haar objecten stralen vrolijkheid en onbevangenheid uit. De krachtige vormgeving, gecombineerd met het speelse kleurenspel knipogen naar het leven. Haar objecten hebben altijd, naast een zwart-wit stelling, een palet van primaire kleuren, dat aan Cobra doet denken.

 

Jenny Olde Monnikhof"Summertree"
Jenny Olde Monnikhof, "Summertree"
40(h) x 37(b) x 12 cm; fused glas op glazen sokkel

 

Zij laat zich o.a. inspireren door Miró, Calder, Dubuffet en Legér. Jenny maakt gebruik van een diversiteit aan materialen, zoals keramiek, glas, gips, mozaďek en kunststof. Zij haalt haar inspiratie uit het leven van alledag, meestal uit dingen die ze lukraak tegenkomt. Ook verzamelt zij allerlei informatie uit de kunstgeschiedenis via o.a. kunstboeken en uit de hedendaagse maatschappij, zoals afbeeldingen van reclames. Als het ware hergebruikt ze deze fragmenten op haar eigen specifieke wijze en maakt er nieuw werk van.

 

Jenny Olde Monnikhof"Sinaasappelboom;
Jenny Olde Monnikhof, "Sinaasappelboom"
50(h) x 38(b) x 13 cm; fused glas op groene glazen sokkel

 

De natuur vormt een terugkerend thema in haar werk, zoals een serie op bomen geďnspireerde glasobjecten laat zien. Deze bomen zijn duidelijk als boom te herkennen, maar zijn uitgevoerd in een stijl die niet direct past bij de gedachte van een boom. Doorzichtige en ondoorzichtige elementen wisselen zich af in een zwart-wit omgeving.
Ze is dol op vrolijke kleuren en wil anderen graag met haar kleurrijke objecten gelukkig maken.

 

Expositie:
2 Oktober - 4 december 2016: Jenny Olde Monnikhof (glasobjecten) uit Nieuwerkerk a/d IJssel en Hennie van Zuidam (schilderijen) uit Renkum exposeren in galerie Het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

De Vernissage is op zondag 2 oktober om 16:00 uur.
De Finissage is op zondag 4 december van 14:00 - 16:00 uur.