website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Marieke Peters

 

Marieke studeerde Goud- en Zilversmeden aan de MTS Vakschool in Schoonhoven, en is sindsdien werkzaam als zelfstandig edelsmid.


Marieke Peters, Hanger
Marieke Peters, "Hanger"
Zilver met zwarte cultivé parels
Marieke Peters, Hanger
Marieke Peters, "Hanger"
Zilver met een draad
van 14 karaats geel goud
Marieke Peters, Hanger
Marieke Peters, "Hanger"
Zilver met zwarte cultivé parel

 

Marieke Peters ontwerpt haar sieraden met stijl, sier- en strakheid.
Vanzelfsprekend als edelsmid werkt zij met goud en zilver, en zoekt subtiel naar de combinatie van vorm met edelstenen of parels.
Een bijzonder detail zijn haar gekleurde staaldraad-colliers, afgestemd naar de kleur van de edelsteen in de hanger. De strakke vorm en natuurlijke materialen geven de sieraden van Marieke een mooie spanning en een tijdloos karakter.


Marieke Peters, "Hanger"
Marieke Peters, "Hanger"
Grijze cultivé parel en een paars coating collier

 

De aluminiumkleur van de Nespresso koffiecups zijn geweldig mooi! Zo mooi, dat Marieke vond dat zij hier iets mee moest doen. En zeker in het kader van recycling was dit een mooi moment om je hier in te verdiepen. Na veel experimenteren heeft zij hier een aantal sieraden van gemaakt.


Marieke Peters, "Armband"
Marieke Peters, "Armband"
Zilveren armband met gehamerde cups

 

Exposities:

Oktober - 6 december 2015: Rob van Es (sjabloondruk) uit Delft, Carlo van Broekhuizen en Rineke van Rijt (beelden) uit Arnhem en Marieke Peters (sieraden) uit Arnhem in galerie Het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

De Vernissage is op zondag 11 oktober om 16:00 uur.

De Finissage is op zondag 6 december van 14:00 - 16:00 uur.

Van 4 maart t/m 9 april 2007 was er een expositie van Ineke Schippers (keramiek) uit Wageningen, Yvonne Evers (schilderijen) uit Arnhem en Marieke Peters (sieraden) uit Arnhem in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

Klik hier voor de foto's van de opening op 4 maart.Hanke Cannegieter, "Wageningen" Kunst bij Boekhandel Kniphorst, Hoogstraat 49 te Wageningen:

Van 7 mei t/m 20 augustus was er een expositie van Hanke Cannegieter (kleuretsen) uit Wageningen (tot 18 juni) en Marieke Peters (sieraden) uit Arnhem bij Kniphorst boekverkopers
.