Website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Anja van Rennes


In haar schilderijen probeert Anja de alledaagse werkelijkheid te fixeren, de tijd stil te zetten. Net dat moment vastleggen waarvan je je maar een seconde bewust bent. Momenten in het heden of juist melancholische, déjāvu-achtige gedachten. Zij wordt geīnspireerd door plekken uit haar vroegere en huidige woonomgeving. Ze gebruikt daarbij foto's van stadsbeelden die ze zelf maakt, of uit boeken, kranten en tijdschriften haalt met een alledaags karakter.


Anja van Rennes, "Ochtendrust"
Anja van Rennes, "Ochtendrust"
40 x 50 cm; acryl op doek

 

De taferelen die Anja schildert vallen op door hun desolate en verlaten sfeer. Zij gebruikt veel licht/donker contrasten. Deze roepen een vervreemdende sfeer op.
Het kleurgebruik is vrij expressief en wordt intuītief bepaald. Desnoods aangepast als het schilderij daarom vraagt. Het materiaal is acrylverf op papier of doek.
Anja streeft naar een beeld dat niet voorbij gaat aan de alledaagsheid, maar deze extra belicht en ons even tot nadenken stemt.


Anja van Rennes, "Haven"
Anja van Rennes, "Haven"
70 x 100 cm; acryl op papier

 

Expositie

Van 24 augustus t/m 8 september 2013 is er een expositie met 'Vrouwen van Rijn' (Ingeborg Leeftink, Thea Vos, Anja van Rennes, Yvonne Evers en Petra de Vree) in de Kommunale Galerie Mörfelden-Walldorf (In der Empore der Stadthalle, Waldstrasse 100).
De Vernissage is op zaterdag 24 augustus en de Finissage op zondag 8 september.

Voorbeeld in Kunstagenda 2010