website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Marij Roex


De wereld bekijkt Marij door een venster. Ze kiest er voor dat wat ze registreert, een element daaruit te isoleren, uit de context te halen en deze uit te vergroten. Hierdoor ontstaat er een eigen beeld met veelal een verstild karakter. Haar werk is een mix van realisme en abstractie.


Marij Roex, Rose 3
Marij Roex, Rose 3
verschillende formaten; fotografie

 

Licht, ruimte en tijd zijn belangrijke elementen in haar werk. Het medium water in al zijn substanties speelt daarbinnen vaak een rol. Licht en tijd zijn continu in beweging, zich zelf steeds herhalend in een eigen omgeving.

Door het kiezen van een lange belichtingstijd binnen haar fotografie kunnen momenten, gebeurtenissen tegelijk aanwezig zijn (anders vinden ze achter elkaar plaats), de lineaire tijd wordt doorbroken. Er ontstaat hierdoor een dynamisch stilgelegd beeld.

Marij vindt het interessant om processen te volgen wat materialen, elementen onderling met elkaar doen. In het proces tussen licht, tijd en water met daarin levend organisme ontstaan beelden met geheel eigen vormen en kleuren, deze worden fotografisch vastgelegd.
Naast fotograferen maakt Marij ruimtelijk werk en grafiek.

 

Voorbeeld in Kunstagenda 2006