website van marlou Kursten Kunstbemiddeling

Ineke Schippers

 

Ineke Schippers, "Koperen Ko"
Ineke Schippers, "Koperen Ko"
keramiek

 

De keramische beelden van Ineke Schippers zijn vooral bedoeld als ondergrond voor kleur.
Toch roepen haar vogels associaties op met mensen en gebeurt er veel achter de gevels van de torens. Knotwilgen en linden hebben haar voorliefde als het bomen moeten zijn, want die kunnen keramisch worden weergegeven. En katten en rupsen dragen een kleurige jas.
Naar muziek luisteren, lezen en om zich heen kijken inspireren haar tot het scheppen van een fantasiewereld met herkenbare elementen. Haar werk heeft een geheel eigen karakter door het gebruik van heldere kleuren, aangebracht op zorgvuldig getekende vlakken.
De tegenstelling tussen vorm en kleurgebruik leidt tot vervreemding en roept dan spanning op. Zij maakt uitsluitend unica.

De beelden worden opgebouwd uit plakken steengoedklei. Ze worden gestookt op
1.200 °C in een elektrische oven en daarna geglazuurd. Engobes en onderglazuren worden ook toegepast. Alle glazuur wordt met de kwast opgebracht.

 

Meer mooie kunst in de webwinkel.

 

Ineke Schippers, "My heroes are..."
Ineke Schippers, "My heroes are..."
39 cm hoog, 20 cm breed en 33 cm lang.; keramiek

Ineke Schippers, "Kroonprins"
Ineke Schippers, "Kroonprins"
keramiekIneke Schippers, Kwal Expositie's:

19 februari - 2 april 2017: Gestapelde stilte
Josien Plomp, Gelske Kwikkel, Birgit Pedersen, Carla Kamstra, Ineke Schippers en Frida Stad uit Wageningen exposeren in galerie Het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

De Vernissage is op zondag 19 februari om 16:00 uur.
Foto's van de opening zijn hier te zien.

De Finissage is op zondag 2 april van 14:00 - 16:00 uur.Van 20 november t/m 8 januari 2012 exposeerden Jasper Hulshoff Pol (ezelschilderijen) uit Wageningen, Ineke Schippers (keramiek) uit Wageningen en Susanne Bagaya (sieraden) uit Wageningen in Het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

Van 22 november t/m 10 januari 2010 exposeerden Gabriëlla Willekens (schilderijen) uit Wolfheze, Ineke Schippers (keramiek) uit Wageningen en Zillah Botschuyver (sieraden) uit Zutphen in Het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

Klik hier voor de foto's van de opening van de expositie van Ineke Schippers op 4 maart 2007 in het Koetshuis van Museum de Casteelse Poort.
En hier voor de foto's van haar expositie in maart 2008.