website van marlou kursten kunstbemiddeling

Mieke Scholten

 


In de begintijd van het werken met klei heeft Mieke met veel verwondering ervaren dat het in 3-dimensionaal werken zoveel mogelijkheden biedt; het heeft haar een geheel andere kijk op kunst gebracht. Zij heeft vele disciplines van de keramiek uitgebreid leren kennen en het is haar grote passie. Vooral de dynamiek in de klei en de wisselwerking met de klei als materiaal boeit Mieke zeer.

Mieke Scholten, "Anjalis IV"
Mieke Scholten, "Anjalis IV"
46 cm hoog; keramiek, eigen ontwikkeld glazuur


Mieke maakt torso's en beelden die uit meer elementen bestaan, maar ook abstracte objecten, schalen en vazen. Haar beelden werkt zij af met één of meerdere lagen glazuur. Ook stookt zij veel beelden en schalen Raku, waarvoor zij zelf het glazuur ontwikkelt.
Zij voelt zich erg aangetrokken tot het glazuur. Na een cursus in het samenstellen van glazuren is zij gaan experimenteren. Het ontwikkelen van een glazuur kost enorm veel tijd en geduld. Maar het is tegelijkertijd een heel boeiend proces en geeft enorm veel inspiratie. Door eindeloos experimenteren probeert Mieke het perfecte glazuur te ontwikkelen.

 

Mieke Scholten, "Anjalis V"
Mieke Scholten, "Anjalis V"
46 cm hoog; keramiek, eigen ontwikkeld glazuur

 

Van 18 januari - 22 februari 2009: Claudia Phefferkorn (schilderijen) uit Ede, Mieke Scholten (keramiek) uit Valburg en Colette Bloos (sieraden van papier-maché) uit Wageningen exposeerden in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.
De expositie is op zondag 18 januari 2009 om 16.00 uur geopend met een sieradenshow van Colette Bloos. De presentatie was in handen van Jelle de Gruyter.