Naar de website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Lilian Steenhuisen

 

Lilian maakt figuratieve bronzen beelden. Haar stijl kenmerkt zich als slank, sierlijk met overdrijving of humor, en veel beweging. Het omvormen van een blok inflexibele was tot een beeld dat een glimlach op kan wekken of emoties op kan roepen ervaart zij als iets magisch. Dat maakt beeldhouwen verslavend voor haar.


 

Lilian Steenhuisen, "Don't give up"
Lilian Steenhuisen, "Don't give up"
brons

 

Lilian Steenhuisen, "Memories" (achterkant)
Lilian Steenhuisen, "Memories"
brons

 

 

Hoewel Lilian werkt met oplages van 8 beelden per serie, zijn er geen twee beelden identiek. Zij neemt de tijd om elk wassen beeld voor het gegoten wordt aan te passen. Lilian verandert het haar, het gezicht of zelfs iets aan de houding. Hierdoor wordt elk beeld toch uniek. Het kost veel extra uren, maar het maakt haar beelden extra speciaal.

 

Lilian Steenhuisen, "Hold on tight" (achterkant)
Lilian Steenhuisen, "Hold on tight"
brons

 

Lilian Steenhuisen, "Hold on tight" (achterkant)
Lilian Steenhuisen, "Happy"
brons

 

 

Lilian exposeert door het hele land in galerieŽn, op beurzen en in beeldentuinen. Daarnaast heeft zij een atelier aan huis.
Zij werkt onder de naam LILIANSBEELDEN.

 

Lilian Steenhuisen, "Never a dull moment"
Lilian Steenhuisen, "Never a dull moment"
brons

 

Expositie Schone Schijn:

4 Februari - 31 maart 2018: Ewald Sorbi (schilderijen) uit Zetten, Ineke Reina Wiersema (schilderijen) uit Huissen, Roeland van der Kley (schilderijen) uit Hoek, Lilian Steenhuisen (bronzen beelden) uit Rosmalen en Indiva (Astrid Hut, sieraden) uit Heelsum in galerie Het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.