Website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Josť van den Tweel / vd2L-keramiek


De keramiek van Josť is handgevormd en veelal opgebouwd met platen klei. Een aantal werkstukken bestaat alleen uit keramiek, maar ze maakt ook bouwwerken met andere materialen. Josť maakt sinds al enige tijd werkstukken die te maken hebben met (oude) industrie en bedrijfsgebouwen.


Josť van den Tweel; "Loods"
Josť van den Tweel, "Loods"
20 x 35 x 15 cm, keramiek


De meeste werkstukken worden voorzien van sinterengobe die weer weggewassen wordt, waardoor de werkstukken een verweerd, gepatineerd uiterlijk krijgen. Recent is ze bezig geweest met laboratoriumglas, met wat strakkere en meer algemene basisfabrieksvormen. “Bijna zoals op de aanduidingsborden van een industrieterrein, waarbij het glaswerk de schoorstenen vormen”, aldus Josť. Haar inspiratie haalt ze uit oude gebouwen en fabrieken in haar omgeving, maar ook op vakantie of via internet.
De wereld is haar zoekgebied.

 

Expositie

Van 19 januari t/m 16 februari 2014 is er een expositie van Nikolaj Dielemans (schilderijen) uit Schiedam en Josť van den Tweel (keramiek) uit Nijkerkerveen in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

Jelle de Gruyter opent deze tentoonstelling op zondag 19 januari 2014 om 16:00 uur.
Presentatie op YouTube

Op zondag 26 januari is de vertelmiddag van Eva Luna in het Koetshuis. Deze middag begint om 15.00 uur en eindigt omstreeks 16:30 uur. Welkom!

De Finissage is op zondag 16 februari van 14:00 - 16:00 uur.

Voorbeeld in Kunstagenda 2014