Website Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Pieter Vermeulen


Pieter Vermeulen, "Dansend Vierkant"
Pieter Vermeulen, "Dansend vierkant"
70 x 70 cm; zeefdruk in combinatie met acryl/linnen


Pieter Vermeulen vertelt over zijn werk:
"Abstracte begrippen als verlangen, verwarring, liefde, bekentenissen etc, evenals het figuratieve, zijn uitgangspunten voor mijn werk.  Door kleur, vorm en techniek wordt dit uitgangsgegeven 'vertaald', 'zichtbaar gemaakt'.  
De ambivalente verhouding van het zichtbare met het abstracte, wordt door mij opnieuw beleefd. In mijn schilderijen en zeefdrukken lopen herkenbare elementen en abstracties door elkaar.


Pieter Vermeulen, "El frutero"
Pieter Vermeulen, "El frutero"
23 x 76 cm; zeefdruk 2006

Hier zijn meer zeefdrukken van Pieter Vermeulen te zien.

Beeldelementen als ritme, kleur en herhaling, refereren aan de poëzie. Een schilderij dat gaat over een verlangen, verwarring, de liefde, is voor mij een gedicht".
Twee andere uitspraken van hem zijn: "schilderen is mezelf dwingen te stoppen", en "het telkens opnieuw gebruiken van eenzelfde kleur is geen gemakzucht, maar een er naar toe gezogen worden, nog niet klaar zijn met de zeggingskracht ervan".


Pieter Vermeulen, "Aangeraakt brood"
Pieter Vermeulen, "Aangeraakt brood"
120 x 140 cm; acryl op linnen

Expositie:

Van 2 december t/m 27 januari 2019 exposeren Twan de Vos uit Wageningen, Pieter Vermeulen uit Bennekom en MariŽlle Wintgens uit Rhenen in Galerie het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

De opening is op 2 december 2018. Jelle de Gruyter opent de expositie om 16:00 uur.

Voorbeelden in Kunstagenda 2000, 2002, 2004, 2007, 2010, 2012 en 2013