Website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Joke Vingerhoed

 

Joke Vingerhoed"White Flowers"
Joke Vingerhoed, "White Flowers"
90 x 90 cm; mixed media op linnen

 

De schilderijen van Joke Vingerhoed zijn voornamelijk abstract, kleurrijk en expressief maar refereren tevens aan de werkelijkheid door het gebruik van figuratieve elementen. Ze schildert intu´tief waarbij ze zich laat leiden door de seizoenen, iets wat haar raakt of door haar stemming. Dit resulteert in sfeervolle doeken met veel beweging en een heldere kleurstelling.
Het uitgangspunt is altijd 'emotie'. Door de gelaagdheid en het contrast in de compositie is er veel te beleven. Van materie tot compositie: het ontstaat rechtstreeks op het doek, laag over laag. Er gaat geen schets aan vooraf.

 

Joke Vingerhoed"Adventure;
Joke Vingerhoed, "Adventure"
90 x 90 cm; mixed media op linnen

 

Over haar werk zegt ze: 'Inspiratie vind ik in mijn eigen leefomgeving, in alles wat me bezig houdt. Dat kan zijn een stil moment in de tuin, een landschap, muziek of zomaar een bericht uit het nieuws. De organische schoonheid van bijv. bloemen of de natuur in zijn algemeenheid 'moet' ik op lyrisch abstracte wijze 'verwoorden' in mijn eigen beeldtaal. Mijn schilderijen, dat ben ikzelf'.

 

Joke Vingerhoed"Yello Yard"
Joke Vingerhoed, "Yellow Yard"
100 x 100 cm; mixed media op linnen

 

Na een leven lang olieverf e.a. media gaat haar voorkeur tegenwoordig uit naar acryl, al of niet i.c.m. gemengde technieken. Schilderen is haar manier van (be-)leven, afzonderen, soms verwerken, maar vooral vorm geven aan wat haar raakt.

 

Expositie:

Van 5 oktober t/m 16 november 2014 exposeren Joke Vingerhoed (schilderijen) uit Blaricum, Arianne Bon (beelden) uit Renkum en Indiva (Astrid Hut, sieraden) uit Heelsum in Galerie het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.


Voorbeelden in Kunstagenda 2009 en 2016