Naar de website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Petra de Vree

 

De drijfveer achter de beelden van Petra de Vree is om een universele kracht van vrouwen, waar ook ter wereld, met veel creativiteit, schoonheid en kleur weer te geven. Ieder beeld opnieuw heeft daardoor een eigen persoonlijkheid, trots en statig, met een uitstraling waar je niet zomaar omheen kunt.


 

Petra de Vree, "Harikami"
Petra de Vree, "Harikami"
55 x 45 x 12 cm; keramiek

 

Petra de Vree, "Ke Garne" (achterkant)
Petra de Vree, "Ke Garne?"
45 x 20 x 18 cm; keramiek

 

 

Door haar leven in landen op vier verschillende continenten heeft Petra de Vree een geheel eigen en zeer herkenbare stijl ontwikkeld. Steeds opnieuw verlegt ze haar grenzen met het materiaal klei, zonder daarbij de kwaliteit uit het oog te verliezen.

 

Petra de Vree, "Rising Sun"
Petra de Vree, "Rising Sun"
68 x 22 x 15 cm; keramiek

 

 

De veelzijdige ervaringen die ze opdeed in de verschillende culturen resulteren ook in humoristische vogels, waarvoor ze de inspiratie vond in de oerwouden van BraziliŽ.

 

Petra de Vree, "'Geveerde Hoogteenloper' "
Petra de Vree, "'Geveerde Hoogteenloper' "
69 x 47 x 35 cm; keramiek

 

Petra de Vree, "Roodpootbrildrager;
Petra de Vree, "Roodpootbrildrager"
90 x 40 x 30 cm; keramiek

 

Petra de Vree; Meer dan welkom

Exposities:

Van 24 augustus t/m 8 september 2013 was er een expositie met 'Vrouwen van Rijn' (Ingeborg Leeftink, Thea Vos, Anja van Rennes, Yvonne Evers en Petra de Vree) in de Kommunale Galerie Mörfelden-Walldorf (In der Empore der Stadthalle, Waldstrasse 100).
De Vernissage was op zaterdag 24 augustus en de Finissage op zondag 8 september.

Van 20 januari - 24 februari 2013: Ingo Leth (schilderijen) uit Emmen en Petra de Vree (keramiek) uit Wageningen exposeren in galerie Het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.
De opening was op zondag 20 januari 2013 om 16.00 uur
.