website van marlou Kursten Kunstbemiddeling

Louk Weyers

 

Louk Weyers, "Mijn nieuwe hoedje"
Louk Weyers , "Mijn nieuwe hoedje"
183 x 60 x 50 cm; papier-maché, kunsthars,
schuim, kunststof en metaal

 

De kunstzinnige activiteiten en interesses van Louk Weyers uit het Limburgse Grathem zijn heel divers. Ze leerde boetseren, steenhouwen, bronsgieten, reclametekenen, airbrush en andere disciplines, onder begeleiding van verschillende kunstenaars. En - altijd nieuwsgierig naar het nieuwe - beproefde zij minder voor de hand liggende materialen zoals geëxpandeerd schuim, polyester, aluminiumcement, beton en papierklei, maar ook gips, siliconen en bouwschuim voor het gieten van kunsthars.

In 2003 is Louk gestart met papier en papierpulp, wat resulteerde in origineel, ruimtelijk werk voor binnen. Zo ontstaan verrassende - soms vrije - vormen, meestal op een speciaal gemaakt frame. Vrolijk en kleurig, en altijd met een vleugje humor. Haar glasobjecten lijken uit de losse pols geschilderd.
De laatste jaren maakt Louk vooral creaties van kunsthars die ook naar buiten kunnen. Louks oeuvre omvat beelden van mens en dieren, objecten, voor binnen en voor buiten. Stuk voor stuk kunstwerken met een knipoog, waar de blijheid vanaf straalt. Elk object is een aansprekend bewijs van haar brede interesse en creativiteit, affiniteit met vorm en kleur.

Louk Weyers heeft zichtbaar plezier in haar werk. Decoratie en afwerking krijgen opmerkelijk veel liefde en aandacht, wat elk object geschikt maakt om te bewaren voor de toekomst. De gebruikte acrylverven zijn lichtbestendig en vele laklagen geven een duurzame bescherming.
Zowel Louks vrije werk als haar werk in opdracht van liefhebbers in binnen- en buitenland is alleszins betaalbaar. Ook dat is heel bijzonder!

 

 

Louk Weyers, "Dopey"
Louk Weyers, "Dopey"
44 x 20 x 20 cm; tuinbeeld van kunsthars

Louk Weyers, "Poes"
Louk Weyers, "Poes"
31 x 28 x 17 cm; kunstharsLouk Weyers, Forel Van 28 november t/m 9 januari 2011 was er een expositie van Pauline Vroom (schilderijen) uit Rhenen, Antoinette Vroom (sieraden) uit Nijmegen en Louk Weyers (Pulp Art) uit Grathem in Galerie het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

Voorbeeld in Kunstagenda 2016