website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

MariŽlle Wintgens

 

Het keramische werk van MariŽlle Wintgens (Heerlen, 1968) heeft zich na haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie ontwikkeld van speelse functionele vormgeving in kleine oplage, naar unieke objecten zonder glazuur. De organische vormen ontstaan intuÔtief en volgen de klei of een vooropstaand plan.


MariŽlle Wintgens, "Belly en Little mushroom"
MariŽlle Wintgens, "Belly" en "Little Mushroom"
16 x 16 x 17 cm en 14 x 13 x 15 cm; keramiek


Inspiratie haalt Wintgens uit de organische vormen in ons leven. Vooral de mens staat daar in centraal, als lichaam en als emotie, met een groot vermogen tot associŽren. De zachte huid en warme uitstraling van het werk vragen om aangeraakt te worden en contrasteren met de uiteindelijk koude en harde klei.

Dit laatste gegeven past zij ook toe in de ontwikkeling van urnen voor kleine huisdieren. Juist hierbij kan het gevoel dat ontstaat bij aanraking van de urn een gevoel van verbondenheid geven met het overleden huisdier.


MariŽlle Wintgens, "Urn"
MariŽlle Wintgens, "Urn (voor een klein huisdier)"
keramiek
MariŽlle Wintgens, "Blob"
MariŽlle Wintgens, "Blob"
19 x 18 x 19 cm; keramiek 

Expositie:

Van 2 december t/m 27 januari 2019 exposeren Twan de Vos uit Wageningen, Pieter Vermeulen uit Bennekom en MariŽlle Wintgens uit Rhenen in Galerie het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

De opening is op 2 december 2018. Jelle de Gruyter opent de expositie om 16:00 uur.