website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Yvohnne van WoggelumMenselijke relaties zijn altijd een uitgangspunt voor haar werk. Yvonne is voortdurend op zoek om het onderhuidse dat zij voelt tussen mensen om te zetten in beelden.

 

Yvonne van Woggelum, "Wachtkamer"
Yvonne van Woggelum, "De Wachtkamer"
80 x 180 cm;  acryl op doek

 

Binnen haar belevingswereld licht zij dagelijkse gebeurtenissen uit en koppelt die aan herinneringen en/of fantasieën. De schilderijen krijgen daardoor een verhalend karakter, waardoor de onderliggende spanning centraal staat.

Door het grote formaat zijn de personen bijna lijfelijk aanwezig. De achtergrond is helder en strak, waardoor de personen nog meer uitgelicht worden.


Hier is nog meer kunst van Yvonne te zien.


Yvonne van Woggelum heeft tijdens de Culturele Ronde 2005 in Wageningen 2 prijzen gewonnen met haar schilderij 'Het Bankje': de juryprijs en de publieksprijs.
Voor de juryprijs is het winnende werk gekozen uit het op de overzichtstentoonstelling geëxposeerde werk van de deelnemende kunstenaars door een jury van deskundige kunstkenners.
Yvonne van Woggelum, "Het bankje; verkocht"
Yvonne van Woggelum, "Het Bankje"
100 x 150 cm;  acryl op doekVan (magisch) realisme naar een landschap lijkt een hele stap. Dit is het ook en alleen daardoor al de moeite van het onderzoeken waard. Alleen de abstracte kleurvlakken die in het (magisch) realistische werk een landschap suggereren zijn blijven bestaan. Ze zijn in het begin van haar zoektocht het uitgangspunt geweest. Geleidelijk aan en ook om toe te staan om met andere materialen te schilderen beginnen de landschappen een eigen gezicht te krijgen. De strakke banen vertonen grillige lijnen en er ontstaat steeds meer structuur. De landschappen ontstaan zonder voorbeelden. Door op deze manier te werken heeft Yvonne een enorm gevoel van vrijheid. Hier is het haar vooral om te doen.
Yvonne van Woggelum, "Landschap"
Yvonne van Woggelum, "Landschap"
acryl op doek


Klik hier voor foto's van de opening op 28 januari 2007 en de workshop rakustoken op 25 februari 2007 en hier voor een recensie in de Gelderlander van 15 februari 2007.

Expositie van Yvonne van Woggelum en Hanneke van den Bergh
Yvonne van Woggelum en Hanneke van den Bergh
Expositie in het Koetshuis


Hanneke van den Bergh; Nemesis In de maand mei 2008 was er een expositie met Hanke Cannegieter (etsen), Ans van der Zweep (etsen), Hanneke van den Bergh (beelden) en Yvonne van Woggelum (schilderijen) in de Kommunale Galerie Mörfelden-Walldorf (In der Empore der Stadthalle, Waldstrasse 100).
De Vernissage was op vrijdag 9 mei (Europatag) om 18.30 uur en de Finissage op zondag 1 juni ook om 18.30 uur.

Klik hier voor de foto's van deze opening.

Voorbeelden in Kunstagenda 2002, 2005 en 2007